Restaurang Magelungsskolan

Här tillagas och serveras dagligen lunch för ca 550 personer, oftast med två olika rätter att välja mellan.

Varje dag finns dessutom vår klimatsmarta, säsongsanpassade, nyttiga och vitaminrika salladsbuffé.Vi jobbar för att öka andelen ekologiska livsmedel och har i dagsläget alltid ekologiska morötter, vitkål, mjölk och hällknäckebröd, vilket betyder 27% ekologiskt.

På Magelungsskolan serverar enligt skollagens riktlinjer näringsriktiga måltider och personalen har utbildning i i livsmedelshygien, HACCP- principerna, egenkontroll, specialkost och näringslära.

Välkomna och smaklig måltid!

Hälsar Marina, Vesna, Doris, Binaka, Hikmeta.

Allergi och specialkost

Har du frågor om matallergi/intolerans och önskemål om specialkost, är du välkommen att ta kontakt med restaurangen eller någon av våra skolsköterskor. Det är jordnöts- samt nöt-/mandelförbud på skolan.

Matrådet ingår i elevrådet och har möte ca fyra gånger per läsår där elever och personal diskuterar frågor kring maten och miljön. Elevrepresentanterna har här möjlighet att framföra önskemål på maträtter, tillbehör mm.

Högtider och evenemang

Skolrestaurangen är en viktig del vid olika evenemang på skolan, såsom jul- och påskbord samt avslutningslunchen för årskurs 6.